Ontharing - Haarverzorging, Haaruitval, Haarproblemen ... - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing thumbnail

Ontharing - Haarverzorging, Haaruitval, Haarproblemen ... - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Published Feb 01, 22
7 min read

Mag Je Zonnen Na Een Laserbehandeling? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

So Clean Clinic

Wildekastanje Laan 3/bus 2, 3600 Genk
089 21 93 43
laserontharing

- Epileren.- Waxen- Strippen. U kunt dit echter ook door een schoonheidsspecialist of een ontharingskliniek laten doen. Professionele schoonheidssalons en ontharingsklinieken hanteren ook verschillende werkwijzen om (definitief) te ontharen. Deze manieren van ontharen kunnen na herhaaldelijke behandelingen zorgen voor het dunner, minder donker worden en soms zelfs het helemaal weg blijven van het haar.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Het ontharen van uw huid kan op verschillende manieren. Tegenwoordig wordt ontharen gedaan door te scheren, de huid te waxen of met behulp van elektrische epilaties en lasertechnieken. Mannen en vrouwen ontharen het lichaam om uiteenlopende redenen.

Scheren is een van de meest bekende en meest toegepaste ontharingsmethoden. Tijdens het scheren wordt het gedeelte van de haar dat boven uw huid uitsteekt met behulp van een scheermes afgesneden. U kunt kiezen voor handmatig of elektrisch scheren. Scheren is een relatief goedkope manier om te ontharen en het is veilig in gebruik.

Definitief Ontharen - Huid- En Lasercentrum Genk - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in LaserontharingU kunt ervoor kiezen om te ontharen met gebruik van een ontharingscrème. Deze crèmes bevatten bestanddelen die zowel eiwitten en keratine, waaruit een haar is opgebouwd, kunnen laten oplossen. De haren laten los en u kunt ze wegspoelen. Ontharingscrèmes geven een redelijk lang resultaat, bovendien is het gebruik niet pijnlijk.

Ontharen door te waxen gebeurt door een dunne laag was of hars op de huid aan te brengen. Nadat de laag is hard geworden, wordt deze eraf getrokken. Hierdoor worden de haren met wortel en al verwijderd. Deze manier van ontharen heeft langdurige resultaten tot gevolg en de nieuwe haartjes die ontstaan hebben in de regels zachte puntjes.

Nee. Als u het regelmatig ontharen beu bent, kunt u tegenwoordig ook prima een permanente ontharingsmethode laten toepassen. IPL of laserontharen zijn behandelingen die uiteindelijk blijvend ontharen. Tijdens een laserbehandeling wordt uw behaarde huidoppervlakte behandeld met laserlicht flitsen. De warmte die hierbij vrijkomt, zorgt er voor dat de haarzakjes kapotgaan en geen nieuwe haren meer produceren.

Is Laserontharing Permanent? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Zowel mannen als vrouwen die ongewenste beharing willen laten verwijderen, komen doorgaans in aanmerking voor een laserbehandeling - definitief ontharen. Niet bij iedereen heeft een behandeling evenveel effect. De resultaten die bereikt worden, hangen nauw samen met uw haar- en huidskleur. De beste resultaten worden bereikt bij mensen met een lichte huidskleur en donkere beharing.

Deze behandeling dient gemiddeld ongeveer eens in de zes weken te worden herhaald. Het is ook mogelijk om voor permanente ontharing te kiezen. Hiervoor kan elektrische epilatie of laserontharing worden toegepast. Beiden manieren zijn nagenoeg pijnloos en kunnen ook worden toegepast bij de verwijdering van neusharen. De meeste mensen ervaren een laserontharing behandeling niet als pijnlijk.

Sommigen ervaren dit als onprettig. Van pijn tijdens de behandeling is geen sprake. Het prikkelende gevoel hangt ook af van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Vaak heeft u al direct zichtbare resultaten na afloop van de behandeling. Het merendeel van de behandelde haren verdwijnen tijdens de dagen na de behandeling.

Definitief Ontharen - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

In de regel worden na 6 behandelingen de beste resultaten bereikt. Dit verschilt van persoon tot persoon. Tussen de behandelingen zit een periode van ongeveer 6 weken. Hierdoor krijgen de haren de kans om naar de volgende fase van het haargroeiproces te gaan en met goed resultaat behandeld te worden.

Haarzakjes die zich tijdens de laserbehandeling in slaaptoestand bevonden, kunnen wel later weer haren gaan produceren. U kunt er dan voor kiezen om een volgende behandeling uit te laten voeren. Laserontharing wordt door een groot aantal schoonheidsklinieken en huidtherapeuten aangeboden. Doorgaans hoeft u hier niet ver voor te reizen (ontharing laser). Geadviseerd wordt om bij verschillende specialisten een prijsopgave aan te vragen.

In de regel vindt er eerst een gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd hoe de behandeling verloopt en welke resultaten u kunt verwachten. laserbehandeling. Iedereen onthaart op zijn of haar eigen manier. Kies daarvoor de methode die het beste bij u past en waar u zich goed bij voelt. Ook overmatige lichaamsbeharing kan op meerdere manieren verwijderd worden.

5 Dingen Die Je Moet Weten Over Permanente Ontharing - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Naarmate de jaren verstrijken kan het voortdurend scheren van de huid u tegen gaan staan. U kiest dan eventueel voor alternatieve manieren van ontharen. Kiest u voor zelf scheren of laten ontharen? Laat u vrijblijvend informeren door een schoonheidsspecialist(e). Deze licht de verschillende manieren graag toe en laat u kennis maken met de mogelijkheden die bij uw situatie passen.

Vaak wordt gezegd dat haren sneller en stugger teruggroeien als u onthaart. Dit is niet waar. Bijna iedereen begint op een bepaald moment met het verwijderen van lichaamsbeharing. De een al op jonge leeftijd, de ander wat later. Het belangrijkste is dat u zich goed voelt en dat u lekker in uw vel zit.Laat u door niemand dwingen. Vraag raad aan schoonheidsspecialisten als u onzeker bent over de meest geschikte ontharingsmethode. Bepaalde vragen over ontharing komen regelmatig terug - permanent ontharen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden. Overtollige lichaamsbeharing kan op diverse manieren verwijderd worden.

Hoe Lang Duurt Laser Ontharing? Beoordelingen Van - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Zelf handmatig ontharen kan met behulp van scheren, waxen, harsen en epileren. Schoonheidssalons, huidtherapeuten en ontharingsklinieken bieden elektrische ontharing, laser ontharen en ontharing met IPL licht behandelingen aan. Lichaamsbeharing is normaal. Op het moment dat er zowel te veel als te dikke haren groeien op plaatsen waar dat normaal niet het geval is, kan er sprake zijn van overbeharing.

Ontharen met behulp van scheren, waxen, harsen en epileren biedt tijdelijke resultaten. Na verloop van een tot meerdere dagen en weken keren de haartjes terug. Permanente ontharing verwijdert het haar definitief. Hiervoor zijn afhankelijk van de ontharingsmethode die wordt toegepast meerdere behandelingen nodig. Als u begint met het verwijderen van lichaamsbeharing, doet u dat handmatig en gewoon thuis.

De verschillende ontharingsmethodes hebben elk hun voor- en nadelen. Iedereen heeft een eigen voorkeur. Wilt u liever niet thuis ontharen of wilt u graag langdurige resultaten, dan kunt u naar een schoonheidssalon gaan waar permanente ontharingsbehandelingen worden aangeboden. Een ervaren specialist zal de manieren met u doornemen, waarna de beste methode wordt bepaald.

Wat Is Laser Ontharen En Hoe Werkt Het? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Ja, zowel laserontharen als IPL licht behandelingen zijn veilig. De gebruikte apparatuur is nauwkeurig ingesteld. Daarbij wordt uw huid gedurende de behandeling gekoeld. Let op dat de behandeling wel moet worden uitgevoerd door een ervaren en hiervoor opgeleide specialist. De meeste mensen die een behandeling kiezen voor permanente ontharing met behulp van laser, ervaren niet echt pijn.Nadien kan uw huid rood en licht gezwollen zijn. Zowel de verkleuring als de zwellingen verdwijnen in de uren en dagen na de behandeling. De behandeltijd van de behandelsessies voor permanente ontharing is kort. De exacte duur is afhankelijk van de grootte van het gebied dat u laat behandelen. U kunt rekening houden met slechts een paar minuten tot ongeveer een uur.

De laser bijvoorbeeld, richt zich op het pigment dat zich onderaan in het haar bevindt. Alleen haren die tijdens de behandeling in de zogenaamde groeifase zitten, worden op dat moment behandeld. Tussen de behandelingen zit een periode van minimaal 6 weken. Voor een succesvolle laserontharing is pigment nodig. Haren die geen of nauwelijks pigment bevatten, kunnen met behulp van laserontharing niet verwijderd worden.