Hoe Lang Houdt Het Bleekeffect Aan? - Zonhoven thumbnail

Hoe Lang Houdt Het Bleekeffect Aan? - Zonhoven

Published Dec 24, 21
6 min read

Tanden Bleken Populair, Maar Werken Die Behandelingen Wel? - Gingelom

7 Witte Tanden Tips - Natuurlijke Methoden Voor Wittere Tanden - BornemHoelang Blijven Tanden Wit Na Bleken? - Stel Je Vraag? - Boom


Bovendien worden uw tanden donkerder naarmate u ouder wordt. De vorming van tandbeen gaat namelijk altijd door. De laag geelkleurig tandbeen wordt dus dikker. De glazuurlaag wordt juist dunner door slijtage. Ook kunnen op den duur barsten in het glazuur komen. Hierdoor dringen kleurstoffen uit voedsel en dranken nog makkelijker in de tand of kies.

Die moet vaststellen dat uw tanden gezond en vrij van gaatjes zijn en dat uw vullingen niet lekken. Daarna wordt de huidige kleur van uw tanden beoordeeld. Wat is de oorzaak van de verkleuring? Zijn er veel donkere vullingen in uw mond? Heeft u veel kronen en bruggen? Zijn ziekten of medicijnen de oorzaak? Zijn uw tanden goed schoon? Welke kleur zou goed bij u passen? Bleken is niet altijd de enige of beste oplossing.

Verkleuringen als gevolg van ziekten en medicijnen vragen vaak om een speciale behandeling. Raadpleeg hiervoor uw tandarts. Laat uw gebit controleren door uw tandarts of mondhygiënist voordat u besluit uw tanden te bleken. Bleekmethoden Bleken van binnenuit bij ‘dode’ tanden Eerst maakt de tandarts de tand open. bleaching tanden prijs. In de verkleurde dode tand brengt de tandarts een papje aan met een blekend middel.

Afhankelijk van het behaalde resultaat herhaalt de tandarts de behandeling één of verschillende keren - tanden witter maken. Uiteindelijk sluit hij de tand af met een definitieve vulling. Bleken van buitenaf bij ‘levende’ tanden Thuisbleken onder begeleiding van de tandarts of monghygiënist Egale, niet te ernstige verkleuringen kunnen van buitenaf worden gebleekt. Dat gebeurt met behulp van een bleeklepel.

Wittere Tanden En Tanden Bleken - Ham

Uw tandarts geeft aan hoe lang u de bleeklepel met de gel moet dragen voor het gewenste resultaat. Meestal zult u de bleeklepel ’s nachts dragen. Afhankelijk van de verkleuring ziet u na enkele dagen of weken resultaat. Tijdens het bleken, kunnen uw tanden en tandvlees tijdelijk gevoelig worden. Raadpleeg uw tandarts als deze klacht optreedt.

De tandarts gebruikt in zijn praktijk aanzienlijk hogere concentraties peroxide dan bij de thuisbleekmethode. Vaak gebruikt hij een bleeklamp of soms een laser, waardoor het bleekproces sneller gaat. Het voordeel van deze techniek is de snelheid waarmee het gaat. De hogere kosten zijn vooral een nadeel. Bovendien geeft deze methode vaker gevoeligheid van tanden en tandvlees (tanden witter maken).

Daarom worden het tandvlees en de wangen bij deze methode goed beschermd. Nadat de tandvleesbescherming is verwijderd, blijkt soms toch lekkage te hebben plaatsgevonden. Hierdoor ontstaan witte ‘brand’plekken op het tandvlees, tong of lippen. Deze verdwijnen vanzelf binnen enkele uren. De aantasting van het glazuur is minimaal en vergelijkbaar met de effecten van de thuisbleekmethode.

Hoe lang duurt een bleekbehandeling? De lengte van een bleekbehandeling hangt af van de bleekmethode. Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee weken voordat u een gewenst resultaat bereikt. Resultaat na tien dagen bleken met de thuisbleekmethode onder begeleiding van de tandarts. Kunnen alle tanden en kiezen worden gebleekt? Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee.

Hoe Lang Houdt Het Bleekeffect Aan? - Riemst

Bezoek daarom uw tandarts of mondhygiënist vóórdat u uw tanden laat bleken. Bespreek uw wensen en vraag of het door u gewenste resultaat haalbaar is. Is thuisbleken onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist schadelijk voor mijn tanden? Onderzoek heeft aangetoond dat het buitenste deel van het glazuur direct na het bleken tijdelijk iets minder hard is.

Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Tanden Bleken? - Lier7 Witte Tanden Tips - Natuurlijke Methoden Voor Wittere Tanden - Schelle


Het nadeel is vergelijkbaar met de schade aan een tand die enige tijd in contact is geweest met frisdrank. Deze veranderingen van het glazuur herstellen, zodra het glazuur in contact komt met speeksel. Spoel uw mond direct na het bleken met een fluoride spoelmiddel. Thuisbleken onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist heeft, indien u de aanwijzingen opvolgt, geen blijvende nadelige gevolgen.In sommige winkels en vooral via internet zijn diverse bleekproducten te koop. Deze producten zijn niet specifiek voor uw gebit gemaakt. Als een bleeklepel niet goed om uw tanden en kiezen past, kan het blekende middel (waterstofperoxide) op uw tandvlees terechtkomen. Dat kan pijn veroorzaken en schade aanrichten. Veel producten werken niet goed of bevatten (te) hoge concentraties peroxide.

De basiskleur van uw tandbeen bepaalt voor een belangrijk deel het uiteindelijke resultaat. En die basiskleur is bij iedereen anders. Het bleekresultaat is soms niet blijvend. In een aantal gevallen komt de verkleuring na een paar jaar weer terug. De vorming van tandbeen gaat namelijk gewoon door. Ook gebleekte tanden zullen, net zoals niet-gebleekte tanden, op den duur verkleuren door veroudering.

5x Tips Van De Tandarts: Zo Blijven Je Tanden Wit - Meeuwen-Gruitrode

Het effect van langdurig of herhaald bleken op het tandweefsel is niet helemaal bekend. Kan ik met whitening tandpasta’s mijn tanden witter maken? De werking van tandpasta’s die uw tanden witter maken is wetenschappelijk niet aangetoond. Maar whitening tandpasta’s kunnen uw tanden wel beter schoonmaken. En schonere tanden lijken witter.

Hoe wit worden mijn tanden na één behandeling? Realistisch is een gemiddelde verbetering van 5 tot maximaal 12 tinten lichter in het gunstigste geval haalbaar. Uiteraard zijn de eindresultaten afhankelijk van de conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden welke genetisch is bepaald. Je tanden worden zo wit als ze kunnen worden maar de één heeft nu eenmaal wittere tanden van zichzelf als de ander.

Tanden Witter Maken Doe Je Met Deze Tips - BrasschaatTanden Bleken Voor Een Stralend Wit Gebit - Merksem


Dat je er voor een aantal uur gevoelige tanden aan over houdt, zeker niet iedereen heeft daar overigens last van, is het enige nadeel maar dat is te wijten aan het hogere percentage bleekgel wat White Shine gebruikt waardoor de resultaten ook aanzienlijk beter zijn dan alle concurrenten. Dus ga er maar van uit dat jouw tanden niet witter kunnen worden als dat ze bij ons zijn geworden na de behandeling.

Papierwitte tanden bestaan niet, dan moet je facings nemen dus alles wat je ziet op tv en op instagram is veelal gephotoshopt! Sommige mensen die hun tanden recentelijk hebben laten bleken raken al heel gauw gewend aan de nieuwe kleur waardoor ze het idee hebben dat de tanden niet meer zo wit zijn na een aantal maanden, doorgaans zal de kleur na een aantal maanden hooguit twee tot drie tinten teruglopen, echter tanden zijn nu eenmaal aan verkleuring onderhevig dus de mate van verkleuring is mede inherent aan wat je eet en drinkt, en eventueel rookt.

Krijg Witte Tanden & Tanden Bleken In Genk - Hasselt

Alleen de BLUE LIGHT methode van White Shine staat garant voor direct zichtbaar resultaat in tegenstelling tot andere bleekmethodes en thuisbleeksetjes. Hoe lang blijven mijn tanden wit? De eerste dagen na de behandeling zijn de tanden het witst, daarna zal de kleur teruglopen met 1 tot maximaal 2 tinten, dit komt door rehydratatie, de tanden nemen weer wat vocht aan waardoor ze na een week iets minder wit ogen maar nog altijd veel witter dan vóór de behandeling.

Het gemiddelde is minimaal 1 tot 2 jaar, afhankelijk van jouw consumptie van koffie, thee, wijn, roken etc. Maar wanneer je 2 maal per dag je tanden poetst met de whitening tandpasta van White Shine en kleurstof houdende producten met mate nuttigt dan moet je er absoluut langer dan een jaar plezier van.