Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Bleken? - Hechtel-Eksel thumbnail

Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Bleken? - Hechtel-Eksel

Published Dec 29, 21
7 min read

Resultaat Tanden Bleken Beste Van België! - Hasselt

Tanden Bleken Populair, Maar Werken Die Behandelingen Wel? - RanstAlles Wat Je Moet Weten Over Tanden Bleken Of Bleachen - Berchem


Deze kost ongeveer 25 euro om alles weer “op te frissen”. Bijbehorende codes zijn: 2x, M03 (Gebitsreiniging) en 2x, E97 (Uitwendig bleken per kaak). Er zijn vrijwel geen verzekeraars die bleken vergoeden. Hoe wit worden mijn tanden? Dit verschilt erg van persoon tot persoon. Gemiddeld worden tanden 4 tot 8 tinten lichter.

Bij het “in de praktijk bleken” wordt vooraf en achteraf de kleur met een kleurkaart bepaald. Zijn er nog andere methoden voor bleken? Helaas niet. Pas op voor allerlei commerciële “niet tandheelkundige” bedrijven die een bleek behandeling aanbieden zonder gebruik te maken van waterstofperoxide. Het bleken van tanden en kiezen kan helaas alleen maar met middelen waarin waterstofperoxide zit.

Hoe Lang Houdt Het Bleekeffect Aan? - Neerpelt

Een perfect gebit, wat is dat eigenlijk? Als je deze vraag aan iemand zou stellen is de kans groot dat er geantwoord wordt met ‘witte tanden’. Een stralend witte lach is voor een groot deel van de wereld toch wel echt een schoonheidsideaal - tanden bleachen prijs. Helaas worden we niet allemaal geboren met een parelwitte Hollywood smile, en daarom is het bleken van tanden zo immens populair.

Doordat we tegenwoordig niet meer naar de tandarts of specialist hoeven voor die perfecte witte tanden, lijkt het hek helemaal van de dam. Met verschillende DIY-setjes en simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen we massaal zelf aan de slag. Easy peasy, toch? Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens het bleken van onze tanden? Jaren geleden ben ik al eens naar een kliniek gegaan om mijn tanden te laten bleken, en daarna waren ze zó gevoelig en pijnlijk.

Krijg Witte Tanden & Tanden Bleken In Genk - Diepenbeek

Maar is het bleken van je tanden dan wel veilig? En wat zijn de alternatieven? Een stukje geschiedenis Wit witter witst is niet alleen het schoonheidsideaal van nu. Het bleken van het gebit is al zo oud als de weg naar Rome. Letterlijk! Vroeger bleekten de Romeinen hun tanden namelijk met een goedje van urine en geitenmelk.

Verkleuring van onze tanden is helaas niet te voorkomen. Naast dat lekkere rode wijntje of dat verkwikkende kopje groene thee, hebben veroudering en het gebruik van sommige medicijnen namelijk ook effect op de kleur van je tanden. Gelukkig zijn er vandaag de dag wel iets frissere manieren om je tanden te laten shinen.

Veelgestelde Vragen Over Tanden Bleken - LummenDe prijzen voor het bleken van je tanden bij een professional variëren per aanbieder, maar gemiddeld ben je zo’n €250,- à €400,- euro kwijt. Het proces van bleken Om precies te begrijpen wat er tijdens het bleken gebeurt, moeten we weten dat onze tanden en kiezen uit verschillende lagen bestaan.

Deze beschermt de onderliggende gedeeltes van de tanden en kiezen en is doorzichtig. Vlak onder het glazuur ligt het tandbeen, of met een mooi woord: Dentine. Dit heeft van nature een wat gelige kleur en schijnt als het ware door het glazuur heen. De kleur en dikte van het tandbeen zijn dus ook bepalend voor de kleur van je gebit.

Veilig Je Tanden Bleken Voor Gezonde Witte Tanden - Leopoldsburg

Bleekgel bestaat uit een combinatie van carbamideperoxide en waterstofperoxide met een verhouding 3:1. Beide stoffen hebben hetzelfde effect op verkleuring van je tanden en dringen via het glazuur binnen tot het tandbeen, waar het met de verkleuring reageert. Ze veranderen simpel gezegd de ‘gelige’ delen van de tand in kleurloze deeltjes.

Daarnaast droogt de peroxide de tanden tijdelijk uit, waardoor het tandglazuur minder doorzichtig is en je het (gelig) gekleurde tandbeen minder ziet. Dit bleken werkt trouwens alleen bij natuurlijke, gezonde tanden. Vullingen of dode tanden bleken niet mee. Een dode tand kan eventueel van binnenuit worden gebleekt. Een papje van bleekmiddel wordt dan in de tand zelf gebracht en afgedicht met een tijdelijke vulling.

Hoe Moet Je Jouw Tanden Verzorgen Na Het Bleken? - Diepenbeek

Uit eigen ervaring weet ik dat een bleekbehandeling geen garantie geeft voor een levenslang wit gebit. bleaching tanden prijs. Wanneer we ouder worden gaat de vorming van het (gelige) tandbeen namelijk gewoon door, terwijl het glazuur juist dunner wordt door slijtage (of door het bleken!). Bovendien blijven de kleurstoffen uit voeding gewoon ons glazuur binnendringen.

De risico’s Uuhh… Bleekgel? Waterstofperoxide? Is dat niet gevaarlijk dan? Ja, overmatig gebruik van waterstofperoxide kan zeker gevaarlijk zijn voor je tanden. Tandenbleekmiddelen met meer dan 0,1 procent waterstofperoxide kunnen het mondslijmvlies en het tandvlees flink laten irriteren en bij overmatig bleken, zelfs blijvende schade aan tanden veroorzaken. Niet zo gek als je bedenkt dat de peroxide zowel het glazuur én tandbeen binnendringt (tanden bleachen prijs).

Onderhoud Na Het Bleken Van Je Tanden - Hasselt

Hierdoor worden tanden overgevoelig voor koud of warm eten en drinken. Daarom had ik dus zo’n pijn na het bleken van mijn tanden! Een ernstige reactie kan optreden als mensen blootliggend tandbeen hebben of slecht aansluitende vullingen. Het is dus zeer aan te raden dit eerst goed te laten checken bij je tandarts voordat je aan een bleekbehandeling begint.

Zo mag een bleekmiddel dat tot maximaal 6 procent waterstofperoxide bevat, alleen door tandartsen worden gebruikt. Webshops, drogisterijen en schoonheidssalons mogen alleen bleekgels verkopen met een percentage tot 0,1 procent. Dit percentage is zo weinig dat het gebruik ervan weinig kwaad kan. Tegelijkertijd kun je je afvragen of de aangeprezen whitening tandpasta’s en drogisterijsetjes eigenlijk wel doen wat ze beloven, met zo’n laag percentage aan waterstofperoxide… Tanden bleken zonder waterstofperoxide Naast de peroxidevrije bleekgels die bij de salons worden aangeboden, zijn er op internet diverse methoden te vinden die je tanden op natuurlijke wijze witter maken.

7 Witte Tanden Tips - Natuurlijke Methoden Voor Wittere Tanden - Bilzen

Op milde wijze verwijderde het de gele aanslag op mijn tanden waardoor mijn tanden weer hun natuurlijke witte kleur terugkregen. De houtskool wordt in verschillende samenstellingen verkocht en is stukken goedkoper dan een behandeling bij de tandarts. Ga je helemaal voor goedkoop, bekijk dan eens de producten uit je voorraadkast.

Maar hoe ver moeten we gaan voor die Hollywood-smile? Het zijn wél je tanden, daar moet je je leven lang mee doen. Wees er dus zuinig op, zou ik zeggen. Niks mis met een beetje gelige tanden, toch? Volgens verschillende bronnen zijn ze zelfs sterker dan witte. Bovendien oogt een té wit gebit eerder nep dan natuurlijk.

Veilig Je Tanden Bleken Voor Gezonde Witte Tanden - Herk-de-Stad

Waterstofperoxide op mijn gebit maakte ze inderdaad lekker wit, maar tegen welke prijs? De weken erna had ik nog erge last van overgevoeligheid, en na een half jaar merkte ik dat de witte kleur alweer terugliep. Nee hoor, ik vind dat de moeite echt niet waard. Niet iedereen heeft last van gevoelige en pijnlijke tanden na het bleken, dat verschilt natuurlijk per persoon.

Hoe Lang Houdt Het Bleekeffect Aan? - ZandvlietKrijg Witte Tanden & Tanden Bleken In Genk - Bornem


Onderhoud Na Het Bleken Van Je Tanden - LaakdalWittere Tanden En Tanden Bleken - Schelle


Bleek uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd.

Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Bleken? - As

Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist. De kleur van uw tanden De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De een heeft wittere tanden dan de ander. Sommigen hebben gele, anderen zelfs bruine of grijzere tanden.

Soms wijkt de kleur van een enkele tand of kies sterk af van de rest. Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur van de tand of kies. De oorspronkelijke kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald.