Dit Kan Je Doen Om Pigmentvlekken Te Verwijderen - Esthetica-Ninove.be thumbnail

Dit Kan Je Doen Om Pigmentvlekken Te Verwijderen - Esthetica-Ninove.be

Published Jan 28, 22
7 min read

Wil Jij Van Je Pigmentvlekken Af? - Pigmentvlekken Verwijderen - Esthetica-Ninove.be

Ouderdomsvlekken Verwijderen - Laserkliniek Ninove - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken Verwijderen In Ninove - Esthetica-Ninove.be


De ontwikkeling van ouderdomsvlekken begint namelijk al zodra je huid wordt blootgesteld aan de zon. Ieder contact met de zon zorgt voor extra beschadiging die in de loop der jaren opbouwt. Dit zorgt voor extra aanmaak van een stofje genaamd melanine. Dit is een stofje dat zorgt voor pigment in je huid, bijvoorbeeld wanneer je een bruine kleur hebt na een middag zonnebaden.

Hierdoor kan het gebeuren dat de melanine als het ware samenklontert. Het resultaat? Een ouderdomsvlek die in enkele weken of maanden steeds duidelijker wordt. Vaak is hij zichtbaarder wanneer je weer lang in de zon hebt gezeten. Wanneer je eenmaal een pigmentvlek hebt, wil je natuurlijk wel weten of deze schadelijk is of niet.

Pigmentvlekken Behandeling In Ninove - Esthetica-Ninove.be

Het fenomeen lijkt namelijk al snel op een melanoom: een vorm van huidkanker. Gelukkig hebben deze twee problemen niets met elkaar te maken. Sterker nog: ouderdomsvlekken zijn totaal niet schadelijk voor je gezondheid. Leverlekken zijn ook geen beginstadium van kanker. Heb je veel pigmentvlekken doordat je veel in de zon hebt gezeten? Dan is de kans wel groter dat je ook een melanoom ontwikkelt.

Het kan zijn dat je twijfelt of je een melanoom of ouderdomsvlek hebt. In dat geval is het altijd goed om even naar de huisarts te gaan. Gelukkig kunnen levervlekken dus geen kwaad, maar welke dingen kunnen deze verkleuringen in je huid allemaal veroorzaken? Wat zijn de oorzaken van ouderdomsvlekken? Het is altijd goed om te weten wat de oorzaken zijn van pigmentvlekken.

Pigmentvlekken Verwijderen? Kosten, Ervaringen, Foto's En ... - Esthetica-Ninove.be

Er zijn over het algemeen drie veroorzakers: de zon, anticonceptie en zwangerschap. Beschadiging door de zon De UV-stralen in de zon zijn erg schadelijk voor je huid. Ze beschadigen je gezonde huidcellen en tasten ook de aanmaak van melanine aan. Wanneer de natuurlijk balans in je huidcellen verstoord is, kan het zijn dat je lichaam overmatig veel melanine aanmaakt op sommige plekken.

Anticonceptie Sommige vormen van anticonceptie werken met hormonen, zoals de pil of een hormoonspiraal. Deze hormonen kunnen de pigmentaanmaak in je lichaam aantasten. Merk je dat je ouderdomsvlekken krijgt in de periode nadat je met nieuwe anticonceptie bent gestart? Dan kan dit zomaar de oorzaak zijn. Zwangerschap Tijdens een zwangerschap verandert de hormoonhuishouding in je lichaam.

Ouderdomsvlekken Verwijderen - Afspraak Maken - Esthetica-Ninove.be

Sommige vrouwen krijgen te maken met een zogenaamd zwangerschapsmasker: verkleuringen rondom de ogen. Andere vrouwen merken juist dat er nieuwe pigmentvlekjes ontstaan of dat oude ouderdomsvlekken duidelijker zichtbaar worden. Na je zwangerschap stabiliseren je hormonen weer, waardoor de extra pigmentatie langzaam maar zeker af kan nemen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, en dat geldt ook voor ouderdomsvlekjes.

Zo houd je alleen maar gezonde huidcellen over. De oorzaken zijn nu bekend, maar de grote vraag is natuurlijk of je ook van ouderdomsvlekken af kunt komen. Hoe kun je ouderdomsvlekken verwijderen? Wanneer je van levervlekken af wilt, is het eventueel mogelijk om deze te verwijderen. Dit is alleen geen makkelijk proces.

Ouderdomsvlekken - Hoe Kom Ik Er Van Af? - Esthetica-Ninove.be

Wil je in één keer van je ouderdomsvlekken af? Dat kan, maar dan moet je ze laten wegsnijden. Er zijn drie algemene methodes om ouderdomsvlekken te verwijderen. Verzorgingsproducten Er zijn producten verkrijgbaar bij de drogisterij of apotheek die je ouderdomsvlekken minder zichtbaar maken. Gebruik bijvoorbeeld een product met hydroquinone: een stofje dat de aanmaak van melanine stillegt.

Tarieven Huidtherapie - Pigmentvlekken - Ouderdomsvlekken - Esthetica-Ninove.beNatuurlijke Manieren Om Ouderdomsvlekken Te Behandelen - Esthetica-Ninove.be


Natuurlijke Manieren Om Ouderdomsvlekken Te Behandelen - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken - Huidaandoening - Esthetica-Ninove.be


Deze bleken de huid langzaam maar zeker. Als laatste zijn er crèmes en lotions met retinoïden. Deze stofjes peelen je huid en halen de bovenste laag cellen weg, waardoor de donkere vlek langzaam wordt verminderd. Medische behandelingen Het is mogelijk om een dermatoloog te bezoeken die je ouderdomsvlekken behandelt. PMU. Hij of zij kan verschillende behandelingen uitvoeren.

Behandeling Pigmentvlekken: Pijnloos En Effectief - Esthetica-Ninove.be

Waterstofperoxide Je kunt je ouderdomsvlekken zelf verwijderen door gebruik te maken van waterstofperoxide. Pigmentvlekken behandelen. Dit stofje koop je gewoon in de drogisterij, het liefste met een percentage van 12%. Waterstofperoxide is in staat om pigment uit je huid te verwijderen, waardoor je levervlekjes lichter zullen worden. Dit proces duurt meestal een aantal weken.

Herhaal dit elke dag tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Dit zijn allemaal erg chemische oplossingen om je pigmentvlekken te verminderen. Er zijn daarnaast ook natuurlijke producten die kunnen helpen. Natuurlijke manieren om ouderdomsvlekken te verwijderen Een bezoek aan de dermatoloog is niet altijd nodig wanneer je last hebt van ouderdomsvlekjes.

Lichtflitsbehandeling (Ipl) - Verwijderen Van Pigmentvlekken - Esthetica-Ninove.be

Frankincense olie Deze olie werkt als een natuurlijke soort bleek, maar is tegelijkertijd heel mild voor je huid. Wanneer je elke dag een beetje olie op je ouderdomsvlekjes aanbrengt, zal je merken dat ze op den duur lichter worden. Je kunt de olie direct op je ouderdomsvlekjes aanbrengen. Appelazijn Appelazijn is goed in het stimuleren van de celvernieuwing.

Meng gelijke delen appelazijn en water met elkaar en breng dit elke dag direct aan op je pigmentvlekjes. Citroensap Ook citroensap staat bekend om zijn blekende kwaliteit. Gebruik het sap van een verse citroen, breng het aan op je levervlekken en laat dit tien minuten intrekken voordat je het afspoelt.

Wat Zijn Pigmentvlekken En Wat Kun Je Ertegen Doen? - Esthetica-Ninove.be

Pigmentvlekken Verwijderen: Hoe? Maak Een Afspraak - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken Behandeling In Ninove - Esthetica-Ninove.be


Komkommer Komkommer is gevuld met antioxidanten. Deze kleine stofjes verwijderen beschadigde deeltjes in je huidcellen, en kunnen dus helpen met het verminderen van ouderdomsvlekken - Eyeliner tattoo. Snijd een plakje komkommer, leg deze op je pigmentvlekjes en verwijder de komkommer na tien minuten. Castorolie Levervlekken ontstaan doordat je huid is beschadigd, dus het is belangrijk om je huid weer te herstellen.

Wat Kost Een Pigmentbehandeling? - Esthetica-Ninove.bePigmentvlekken Verwijderen Ninove - Esthetica-Ninove.be


Breng dagelijks een druppeltje olie aan op iedere pigmentvlek. Yoghurt Yoghurt bevat van nature kleine hoeveelheden melkzuur. Dit stofje kan dode huidcellen op een milde manier verwijderen, waardoor je jouw ouderdomsvlekken als het ware een peeling geeft. Breng wat yoghurt aan op de vlekjes en laat dit ongeveer twintig minuten drogen.

Lasertherapie En Huidtherapie - Ninove - Esthetica-Ninove.be

Arganolie Voedende arganolie is een goed middel om je ouderdomsvlekken mee te behandelen. Dit middeltje bevat namelijk vitamine E, wat bekend staat om zijn blekende werking. Daarnaast vermindert arganolie de aanmaak van melanine, waardoor je huid dus minder donker pigment aanmaakt. Dit kan helpen met het voorkomen van ouderdomsvlekken, maar kan bestaande vlekjes ook minder zichtbaar maken.

Je hoeft het niet af te spoelen, want arganolie trekt snel in. Je hebt dus allerlei goede ingrediënten in huis om levervlekken mee te behandelen. Je kunt hier zelfs een heerlijk masker mee maken. DIY masker tegen ouderdomsvlekken Naast je dagelijkse huidverzorging, is het ook mogelijk om je huid één keer per week te verwennen met een masker.

Pigmentvlekken: Hoe Ontstaan Ze En Wat Te Doen? - Esthetica-Ninove.be

Hoe verberg je ouderdomsvlekken met make-up? Voordat je make-up aanbrengt, is het goed om een primer te gebruiken zodat je make-up langer blijft zitten. De Photo Finish primer van Smashbox is een goede optie - Ouderdomsvlekken verwijderen. Breng vervolgens een perzikkleurige concealer aan op de ouderdomsvlekjes, zoals de Dark Circle Concealer van NYX.

Dan is het tijd voor foundation, waarmee je je teint egaal maakt. Een extra dekkende foundation is nuttig, bijvoorbeeld de Studio Fix Foundation van MAC.Poeder je huid vervolgens af om alle make-up netjes op zijn plek te houden. Denk hierbij aan Prime and Fine Powder van Catrice. Het is fijn wanneer je je levervlekjes kunt verstoppen met make-up, maar het is nog beter om nieuwe pigmentvlekken helemaal te voorkomen.

Lichtflitsbehandeling (Ipl) - Verwijderen Van Pigmentvlekken - Esthetica-Ninove.be

Ze worden ook wel pigmentvlekken of levervlekken genoemd, en bevinden zich vooral op je gezicht, handen, armen, benen en borst. Ouderdomsvlekken ontstaan voornamelijk doordat je huid beschadigd raakt door de zon. De vlekjes zijn niet schadelijk en zijn bovendien anders dan een melanoom. Toch willen veel mensen van de vlekken af.