De 5 Voordelen Van Laser Ontharen - Laserontharing Full Body -  Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be thumbnail

De 5 Voordelen Van Laser Ontharen - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Published Jun 15, 22
7 min read

Laserontharing – Mijn Ervaring - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Laser Ontharen Bij Overbeharing In Je Gezicht (Mijn Ervaring) - Laserontharing Full Body -  Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.beLaserontharing - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

So Clean Clinic

Wildekastanje Laan 3/bus 2, 3600 Genk
089 21 93 43
Laserontharing Full Body

Nee, over het algemeen is dergelijk haar niet te laseren. In enkele gevallen kan het geprobeerd worden als er nog een beetje melanie (dus pigment) in het haar zit. Maar als er helemaal geen pigment in de haar zit, dan kan enkel met behulp van de methode ‘elektrisch ontharen’ onthaard worden.

Iedereen ervaart laseren anders, maar gevoelloos is laserontharing niet. Ervaringen worden omschreven als of ‘een elastiekje tegen je huid aanschiet.’ of ‘je met je net geschoren benen meteen de zee ingaat. Het tintelt beetje.’De meeste ervaren dat als ‘je voelt de lasershots op het moment van de behandeling, daarna niet meer.’ Haar komt nooit meer terug na de laserontharing.

Afhankelijk van hormonen, leeftijd, medicijnen etc. kan het haar op den duur beetje terug komen. Bij een kan pas na 5 jaar zijn, bij een ander na 1 jaar. Echter er zal niet zoveel haar terugkomen als voor de laserontharingsbehandeling en het haar is een stuk dunner. 100% definitieve ontharing kan helaas niet.

Hoeveel Behandelingen Heb Ik Nodig? - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Het is meer ‘Duurzaam ontharing.’ Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden. Echter om het resultaat bij te houden komen de meeste cliënten 1x per jaar minimaal een of drie behandelingen herhalen.

Permanente Ontharing: Dit Is Alles Wat Je Erover Moet Weten - Laserontharing Full Body -  Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.beOntharing - Schoonheidsinstituut - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

‘Die 5 haartjes in mijn oksels, let ik ook niet meer op.’ Aldus een cliënt. Wil jij ook weten of jij geschikt bent voor de laserontharing? Bel: 072-572 10 51 voor een intakegesprek of vul jij de webformulier in.

Beeld © i, Stock Wat zijn we er afgelopen zomer weer druk mee geweest: scheren, waxen, harsen en epileren. Alles om maar zo glad mogelijk voor de dag te komen. Maar wat als die haartjes weer heel snel de kop opsteken of er ontsierende bultjes voor in de plaats komen? De experts van Gezondheidsplein hebben vijf tips voor permanent ontharen.

Definitieve Diode Laser Ontharing - Gelaatsverzorging - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Je bikinilijn laseren is dan een optie: je kunt je bikinilijn namelijk permanent ontharen met een laserbehandeling. Maar houd dan wel de volgende vijf tips in gedachten. Tip 1: bikinilijn vooraf niet epileren, harsen of waxen Zes weken voordat je je bikinilijn laat laseren mag je in dit gebied niet epileren, harsen of waxen.

Je mag wel scheren, knippen of trimmen, aangezien het haarzakje bij deze onthaarmethodes intact blijft. Tip 2: vermijd zon voor en na bikinilijn laseren Vermijd de zon één maand voor en één maand na het laseren van je bikinilijn. Een verkleurde huid door de zon neemt namelijk te veel energie van de laser op, waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan.

Als je van nature een getinte of donkere huid hebt, zijn er speciale lasers die beter zijn afgestemd op gepigmenteerde huid. Ga dan op zoek naar een huidtherapeut die gespecialiseerd is in het permanent ontharen op een donkere huid. Tip 3: ga voor een veilige en comfortabele laserbehandeling Huidtherapeuten besteden tijdens hun hbo-studie specifiek aandacht aan permanent ontharen met laser. laserontharing.

Laserontharing Met De Soprano Ice Laser - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Ontdek Hoe Ipl Werkt - Laserontharing Full Body -  Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.beVeelgestelde Vragen Laserontharing - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Veilig staat echter niet gelijk aan (geheel) pijnloos. De één heeft er weliswaar veel minder last van dan de ander, maar in het algemeen ervaar kun je wat pijn ervaren tijdens de laserbehandeling. Tijdens de behandeling voel je bijvoorbeeld prikjes op de huid. Ook kan de laser warm tot heet aanvoelen.

Tip 4: 100% definitief ontharen bestaat niet (altijd) Je hebt bij permanent ontharen niet dé garantie dat je nooit meer haartjes ziet op je bikinilijn. Dit komt door veranderingen in het lichaam, zoals hormoonschommelingen, zwangerschap en de overgang. Door deze veranderingen kunnen haartjes die in een rustfase zitten weer actief worden of kunnen donsharen veranderen in dikke haren.

In dit geval spreek je eerder van 'permanente vermindering van de haren' dan van 'permanente ontharing'. Tip 5: wees geduldig Even je bikinilijn laseren, dat is zo gedaan toch? Nou, je hebt wel wat geduld nodig. Vaak zijn er zes tot acht behandelingen nodig met pauzes van ongeveer zes weken.

5x Over Laser Ontharen: Wat Je Bijna Nergens Leest Maar Wel ... - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Zo heb je de groeifase, de overgangsfase en de uitvalfase. Bij de groeifase zitten de haartjes helemaal onderin het haarzakje, waarbij deze bij de behandeling worden vernietigd. De haartjes in de andere twee fases komen terug. Na tien weken zitten er weer haartjes in de groeifase waarbij deze weer effectief kunnen worden behandeld.

Bikinilijn Laseren: 5 Tips Bij Permanent Ontharen - Laserontharing Full Body -  Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.beLaserontharing: Blijven Haartjes Dan Altijd Weg? - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

En die werken maar tijdelijk. Voor dit artikel werkten we samen met . Daar vind je nog veel meer artikelen over gezondheid, gecontroleerd door artsen en medisch specialisten. Gezondheidsplein/ Jacqueline van Kuler en Alieke de Greeuw Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

In de zomer komen de blote armen en benen weer tevoorschijn en kunnen we de zwemkleding weer uit de kast halen! Waarschijnlijk ben je ook weer druk in de weer geweest met het scheermes, harsen, epilady of ontharingcrème? Om voor altijd van ongewenste haargroei af te zijn is laserontharen een geweldige oplossing.

Ontdek Hoe Ipl Werkt - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Vraag 1: Kan laserontharing in de zomer? Tijdens de laserontharingsbehandelingen moet je extra voorzichtig zijn als het gaat om zelfbruinen of zonnebaden (of het nu gaat om blootstelling aan de zon of zonnebanken). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentatie van het haar (brow lift). Omdat zonnebaden de huid donkerder maakt, maakt dit het voor de laser moeilijker om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar.

Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden. Als je die verleidelijke zomervakantie echter niet kunt weerstaan, volgen hier enkele eenvoudige regels:Wacht 2 weken na de behandeling voordat je het behandelde gebied aan de zon blootstelt, Wacht 4 weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling, Breng iedere 2 uur en direct na het zwemmen SPF30 aan om te voorkomen dat het gebied verbrandt, Vertel de huidtherapeut altijd wanneer je een vakantie hebt geboekt, of wanneer je terugkomt en een kleurtje door de zon hebt! Vraag 2: Kan laserontharing dan nog voor mijn zomervakantie? Daar is goed rekening mee te houden.

Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie, dus heb je er weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden, tenzij je dus toch te bruin geworden bent in het te behandelen gebied. Is het toch niet helemaal gelukt om het gebied uit de zon te houden? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je bruine kleurtje weer vervaagd is.

Laserontharing: Wat Is Het En Hoe Werkt Het? - Mens En ... - Laserontharing Full Body - Tanden Bleken in Genk - SoCleanClinic.be

Vraag 3: Mag ik wel scheren als ik aan laserontharing ben begonnen? Ja, dat mag! Omdat de haartjes na de behandeling uitvallen is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen, epileren en de touwtjesmethode mogen echter niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen.

Vraag 4: Hoe vaak moet ik terug komen voor laserontharing? Biologisch gezien is er elke keer dat je Huidzorg Houten bezoekt circa 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld zes behandelingen nodig.